from $280,00
Book Now

Круиз по Нил

Created with Sketch. Egyt,Luxor
0/5

Duration

Tour Type

Daily Tour

Group Size

Unlimited

Languages

English, russian

Overview

Круизът по Нил е един от най-интересните и вълнуващи туристически маршрути в Египет. След 4 дни ще имате време да видите най-известните паметници на древната цивилизация, да посетите храмове и градове отпреди хиляда години. Ще намерите богата екскурзионна програма по бреговете на величествения Нил и ще почивате на удобна петзвездна... More

Круизът по Нил е един от най-интересните и вълнуващи туристически маршрути в Египет. След 4 дни ще имате време да видите най-известните паметници на древната цивилизация, да посетите храмове и градове отпреди хиляда години. Ще намерите богата екскурзионна програма по бреговете на величествения Нил и ще почивате на удобна петзвездна подложка с уютни каюти, оборудвани с всичко необходимо. На борда се провеждат всякакви шоу програми, дискотеки и вечери за костюми. Корабът разполага и с магазини, барове, ресторанти и басейн на горната палуба. Изхранване с включено хранене.

Отпътуване от хотели в 4 часа сутринта (в зависимост от местоположението на вашия хотел). Връщане до 20.30 – 21.30.

Екскурзионна програма
Първият ден:
– Луксор. Ще посетите храма Карнак – най-големият храмов комплекс на Древен Египет, след което ще прекосите Нил. Тук ще видите колоните на Мемнон, известната долина на фараоните, в която са достъпни три гробници за разглеждане, и разбира се храмът на кралица Хатшепсут – великолепна структура, принадлежала на жена-фараон. След всички забележителности, които сте посетили, ще ви бъде предложен обилен и вкусен обяд.
Втори ден:
– Едфу е град на западния бряг на Нил, на 100 км южно от Луксор. Тук ви очаква Храмът на Хорус (Хора). Вторият по големина храм на Древен Египет след Карнак. Той се откроява сред древните египетски религиозни сгради с висока степен на съхранение.
Ден трети:
– Храм в Ком Омбо – храм в Горния Египет, единствената оцеляла структура на древния египетски град Нубет, построен през 180 – 47 години. Пр.н.е. д. Особеността на структурата е, че храмът е посветен едновременно на два богове – Хор и Себек.
Ден четвърти:
– Асуан. Ще видите язовирите Асуан – най-големите сложни хидравлични съоръжения в Египет. А също и храм на остров Фила (остров в средата на Нил, на който според древните египетски вярвания е бил погребан Озирис).
В края на екскурзионната програма се връщате в Луксор с влак, а от там – до Хургада с автобус.

Какво е включено в цената?
Всички транспортни услуги, настаняване и хранене на кораб с 5 *, входни билети за екскурзии и водач.

Какво не е включено в цената?
Алкохолни напитки, допълнителни екскурзии по ваше желание.

Less

Itinerary

Included/Excluded

Durations

Multi day

Languages

English
russian

Tour's Location

Created with Sketch. Egyt,Luxor

Reviews

0/5
Based on 0 review
Sleep
0 /5
Location
0 /5
Service
0 /5
Cleanliness
0 /5
Room(s)
0 /5
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

Created with Sketch.
from $280,00

You might also like

Bulgarian BG English EN
%d bloggers like this: